Follo HK Damer-Larvik, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport – Follo HK Damer

Follo HK Damer-Larvik, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport

Selve Palmesøndag var det klart for siste serierunde i Rema1000 ligaen sesongen 21/22. Larvik var laget som kom på besøk for å kjempe om poeng i Stil Arena.

Kampen var avgjørende for Larvik om de skulle ha mulighet for å krabbe over streken for en plass i sluttspillet eller om det var kvalifisering om videre tilværelse i Rema1000 ligaen. Follo HK Damer hadde bare æren å spille for.

Det viste seg at det å spille for ære var mer enn nok for hjemmelaget. De rød kledde tok tidlig kommandoen i kampen. Med et godt angrepsspill, et solid forsvarsspill og ikke minst en meget god June Cecilie Krogh mellom stengene var Follo Damene i føringen store deler av den første omgangen. Etter drøyt 20 minutter var hjemmelaget oppe i en 13-9 ledelse. Resten av omgangen var det ikke helt flyt i angrepsspillet til hjemmelaget. Larvik tok ut målvakt og la om til syv mot seks og klarte å ta igjen forspranget så lagene kunne gå i garderoben på stillingen 13-13.

Hjemmelaget lot imidlertid ikke den svake avslutningen prege starten på andre omgang og gikk raskt opp i en 16-13 ledelse. Larvik kom tilbake, men var aldri opp i en ledelse før det var gått 23 minutter og Emma Skinnhaugen scorer for Larvik og det står 22-23 på måltavla.

Hjemmelaget er igjen oppe i ledelsen når det gjenstår ett minutt og femten sekunder av kampen. Det ser lyst ut for en meget god avslutning av sesongen. Larvik svarer imidlertid med to raske scoringer, og hjemmelagets trener Bendik Berg tar time-out når det gjenstår 20 sekunder. Mange supportere av hjemmelaget begynner å forberede seg på nok et «nesten» resultat, men den rødkledde Mari Nilsen Solberg får en mulighet fra sin høyre kant posisjon og setter ballen i mål i kampens siste sekund og berger ett poeng i hjemmelagets siste kamp i Rema1000 ligaen 21-22.

June Cecilie Krogh tildeles fortjent premie for Follo HK Damers beste spiller i kampen.