Follo HK Damer-Fredrikstad Bkl., NM Senior Kvinner 1920 > Kamprapport – Follo HK Damer

Follo HK Damer-Fredrikstad Bkl., NM Senior Kvinner 1920 > Kamprapport

De drøyt 200 tilskuerne som tok seg turen til Stil Arena onsdag kveld fikk virkelig valuta for pengene. En fartsfylt, underholdende og jevn kamp, med mange gode prestasjoner fra spillere på begge lag er akkurat det man forventer når lag fra nasjonens beste liga barker sammen.

Fredrikstad starter kampen best, og er raskt oppe i en 4-7 ledelse etter 9 minutter spilt, og Lars Abelsen ser seg nødt til å ta timeout. Fredrikstad fortsetter sitt gode spill, og særlig de eminente bakspillerne til Østfoldsklubben får boltre seg fritt i Follojentenes forsvar, både med gjennombrudd bredt i banen og distanseskudd. På stillingen 7-10 like før midtveis i omgangen, tar de lokale jentene virkelig tak i kampen. 7-10 blir snudd til 11-10 i løpet av 3 minutter, og plutselig er det bortelaget som er presset til å ta en lagstimeout.

Tiril Spæren – Fote Heidi Ringlund

Catharina Fiskerstrand Broch er avgjørende for hjemmelagets gode periode, og står med syv redninger de siste 16 minuttene av omgangen. Follo holder ledelsen utover i omgangen, før bortelaget utligner til 14-14 tre sekunder før lagene går til pause. 2. omgang bølger frem og tilbake. Bortelaget er stort sett i ledelsen, og Thale Rushfeldt Deila er sentral for gjestene fra plankebyen. Vannvittige distanseskudd, kombinert med skarpe gjennombrudd utover i banen gjør at hun har satt 10 baller i nettet bak hjemmelagets målvakter, allerede etter 38 minutter spill.

Catharina Fiskerstrand Broch – Foto: Heidi Ringlund

Etter denne scoringen, på stillingen 16-21 til bortelaget bestemmer hjemmelaget seg for å ta frimerke på bortelagets beste spiller, og kampen forandrer seg plutselig. Hjemmelaget utligner til 22-22 midtveis i 2. omgang, og det er plutselig kamp igjen. Follo tar ledelsen 24-23, og deretter veksles det fra etmålsledelse til hjemmelaget, til uavgjort, helt frem til kampens nest siste angrep. Et frikast når det er igjen 15 sekunder gjør at Deila kommer seg bort fra mannsmarkeringen, og hun gjør igjen en av sine gode finter utover i banen. Broch redder forsøket, men bortelaget idømmes straffekast og tiden stoppes ikke før det står syv sekunder igjen av kampen. Fredrikstad scorer på straffen, og hjemmelaget tar timeout øyeblikkelig. Med seks sekunder igjen kommer ikke hjemmelaget til noen god mulighet, og Fredrikstad kan juble hele veien hjem til Østfold. Til tross for etmålstap kan Follo-jentene være stolte av en solid prestasjon, hvor prestasjoner i avgjørende øyeblikk er det eneste som skiller lagene. Fjorårets femteplass i eliteserien ble presset helt til siste sekund.

Tina Magnus – – Foto: Heidi Ringlund

Tina Magnus blir kåret til hjemmelagets beste spiller, men mange Follo-jenter melder seg kraftig på i dag. Catharina Fiskerstrand Broch, Tilde Alræk, Tiril Spæren, Kristiane Knutsen med fler leverer på et høyt nivå i gårsdagens kamp. Dette lover godt før søndagens viktige hjemmekamp mot Gjerpen i Rema 1000-ligaen.

Målscorere Follo HK Damer: Tina Magnus 8(4), Tilde Alræk 5, Tiril Spæren 5, Kristiane Knutsen 3, Matilde Ytre-Eide Bjaarstad 2, Maren Tefrum 2, Mirela Gjikokaj 2, Caroline Stensby 1.