Foto: Heidi Ringlund

Follo HK Damer-Flint Tønsberg, REMA 1000-ligaen Kvinner 2122 > Kamprapport

I årets siste kamp skulle Follo HK Damer ta imot Flint for å kjempe om poengene før lagene skulle ta julepause.

Kampen startet blytungt for hjemmelaget. Flint gikk rett opp til 0-4. Rødtrøyene klarte ikke å komme ordentlig inn i kampen. Det tok nesten 14 minutter før Follo damene satt sitt tredje mål. Gjestene ledet mesteparten av første omgangen med fem mål, men hjemmelaget klarte å knappe inn forspranget til tre mål med to raske mål av Mina Hesselberg og Mirella Gjikokaj rett før pause. Hjemmelaget hadde med det kontakt.

Foto: Heidi Ringlund
Hilde Søyseth gjør nok en god kamp med blant annet noen matchavgjørende redninger mot slutten av kampen

Hjemmelaget hadde tydeligvis en god pauseprat i hvilen. Rødtrøyene fortsatte der de sluttet i første omgang og scoret de to første målene før det var gått to minutter og kampen var jevn igjen. Lagene fortsetter å følge hverandre. Lagene bytter på å lede kampen. Etter halvspilt omgang har hjemmelaget klart å skaffe seg en to måls ledelse. Etter 20 minutter har Flint klart å svare og leder kampen med ett mål på stillingen 22-23.

Foto: Heidi Ringlund
Mina Hesselberg lager to mål det siste minuttet av kampen

De neste 8 minuttene jobber våre lokale helter meget godt i forsvar, de setter inn tre mål selv uten at bortelaget klarer å få ballen i mål. Flint legger seg ut og spiler mann-mann de siste minuttene. Klarer å erobre ballen, men når Follo HK Damers målvakt Hilde Søyseth varter opp med noen matchavgjørende redninger. Det var spenning i kampen helt til det gjensto under ett minutt, men når Mina Hesselberg setter inn de to siste målene det siste minuttet endte kampen med sesongens første seier med sluttresultatet 27-24.

Det var stor jubel blant hjemmelagets spillere, ledere og ikke minst publikum når lagets første seier ble sikret.

Foto: Heidi Ringlund
Mirella Gjikokaj ble kåret til Follo HK Damers beste spiller

Mirella Gjikokaj ble fortjent kåret til dagens Follo spiller.