Follo HK Damer-Aker Topphåndball, Eliteserien Kvinner > Kamprapport – Follo HK Damer

Follo HK Damer-Aker Topphåndball, Eliteserien Kvinner > Kamprapport

Det var litt spent stemning før kampen mot Aker søndag kveld i Stil Arena. Inngangen var ikke helt som vi hadde ønsket oss med Ida Ringlund Hansen ute med skade etter kampen mot Fredrikstad og Kristiane ute etter en smell på trening på slutten av uka. Det var allikevel en heltent gjeng med Follo spillere som var klar for å kjempe når dommeren blåser kampen i gang.

Rødtrøyene fikk en god start og gikk raskt opp i en 2-0 ledelse. Selv om Aker klarte å utligne relativt raskt, var det tydelig at det var et hjemmelag som var klar for å ta tak i kampen.

Lagene fulgte hverandre, og det var mål på mål. Etter 12 minutter var det 9-9 på resultattavla. Etter det satt rødtrøyene et godt forsvar, og målvakt Catharina Fiskestrand Broch plukket ballene som kom. Det resulterte i en drøy 10 minutters periode uten baklengsmål. Etter drøye 22 minutter var stillingen 13-10.

Rødtrøyene fortsatte det gode spillet ut omgangen og gikk i garderoben med en 18-12 ledelse.

Etter hvilen ble det en fortsettelse av slutten av 1. omgangen. Når en meget god Andrea Fossli setter et av sine 6 mål til stillingen 23-15 etter 8 minutter så det veldig lyst ut for hjemmelaget.

Så lett ville ikke bortelaget at det skulle gå. Når det så som mørkest ut viste Aker hva som bor i laget og utnytter en dårlig periode for hjemmelaget. Etter drøyt 14 minutter setter Karoline Lund ballen i Follo målet til stillingen 23-20. Aker var i høysete grad med i kampen igjen.

Det var nok en del som satt med tanken at en god ledelse nok en gang skulle glippe for rødtrøyene. Spillerne på hjemmelaget ville det imidlertid annerledes. Selv om Aker spiste seg ytterligere innpå forspranget og med fem minutter igjen å spille var Aker kun et mål bak.

Derfra og inn var det et nervedrama. Tiril Spæren setter inn en lobb som hjemmepublikum følte som en liten sommerferie før kom fram til mål, men desto deiligere når den gikk i mål og ga hjemmelaget en tomåls ledelse med drøyt to minutter igjen av kampen.

Spenningen var på ingen måte over. Det er mye frem og tilbake de siste minutter. Med 30 sekunder igjen å spille reduserer Akers Mariell Martinsen til 27-26. Aker legger ut mann-mann, men Follo Damene klarer å ri stormen over og kampen ender 27-26 etter en meget dramatisk avslutning.

Karoline Lund blir kåret til Akers beste spiller, mens Tilde Alræk ble veldig fortjent kåret til dagens Follo HK Damer spiller.