Aker Topphåndball-Follo HK Damer, Eliteserien Kvinner > Forhåndsomtale > Kamprapport – Follo HK Damer

Søndag kveld inviterte hjemmelaget Aker Topphåndball, sammen med Haslum HK til «håndballgalla» i Nadderud Arena. Aker har gjort en overraskende god figur innledningsvis i årets sesong, med sterke seiere mot Molde, Fredrikstad og Sola. Follo har opp gjennom årene spilt mange gode kamper mot Aker, og det var tydelig på banen at våre lokale jenter var klare for håndballfest.

Anført av en strålende Catharina Fiskerstrand Broch tetter virkerlig Follo igjen bakover, og Aker tvinges til timeout på 4-7 til Follo. Først etter 15 min spilt scorer Aker sitt femte mål i kampen, men derifra og ut ender kampbildet seg. Follo tar merke på hjemmelagets gode Marielle Martinsen, men effekten er ikke særlig heldig for vårt lokale elitelag. Aker er flinke til å utnytte den ekstra plassen de får i Follo-forsvaret, og når andelen skudd fra 6 meter økes, øker naturligvis også skuddomsetningsprosenten til hjemmelaget. Aker vinner de siste 15 minuttene av omgangen 10-6, og lagene går til pause på stillingen 15-13 til hjemmelaget.

Starten av 2. omgang er jevn, og Aker holder forspranget sitt fra pausen på 2-3 mål utover i omgangen. Der Catharina hadde kontroll på skytterne til Aker i første omgang, begynner usikkerheten i samhandlingen mellom forsvar og målvakt å spre seg i starten av andre omgang. Særlig i midtforsvaret til bortelaget velger 3’erne å løfte på Akers storskyttere, som skaper mye rom for Akers linjespiller. Fem av Akers seks første mål i andre omgang er enten mål av Akers Ane Høgseth, eller mål på straffe som er fremprovosert av den gode linjespilleren. Når skytterne til Aker i tillegg begynner å treffe en del fra distanse utover i omgangen, ser Follos trenerteam seg nødt til å ta en timeout på stillingen 24-20. Timeouten virker å ha god effekt, og våre lokale helter får plutselig mer flyt i spillet. Den neste perioden på 10-12 minutter vinnes 8-2 av Follo, og plutselig er rødtrøyene i ledelsen igjen. Det produseres mål og målgivende fra alle posisjoner i fremoverspillet, og den gode samhandlingen mellom Catharina og forsvaret gjør at Akers skyttere ikke tør å ta opplagte scoringsmuligheter fra distanse. Med 2:38 igjen å spille setter Mirela Gjikokaj inn 26-28 i favør Follo, og alt peker mot at to poeng kan taes med hjem til Follo. Derifra og ut er rødtrøyene dessverre ikke gode nok. Med 38 sekunder igjen gjør Mirela et gjennombrudd i midtsektor, hvor Akers forsvarspillere henger i armen bakfra, som overraskende nok kun ender i innkast favør oss etter redning av bortelagets målvakt. Etter dette forsøkes det på et innspill som Aker snapper, og scorer direkte på i kontra. Hjemmelaget, og forhåndsfavoritten Aker jubler hemningsløst for et poeng i «egen hall», mot et velspillende og hardtarbeidende Follo-lag.

Øyeblikkelig etter kampen føles det ut som et poeng tapes, sett med Follo-øyne. Uansett skal man være utrolig fornøyd med prestasjonen, og ikke minst se verdien av det ene poenget man tar med hjem fra et tøft hjemmelag, som har slått både Molde og Fredrikstad på hjemmebane. Veldig gledelig er det også å se at sentrale aktører som Catharina Fiskerstrand Broch, Tilde Alræk, Tiril Spæren og Andrea Fossli leverer på et høyt nivå. Neste seriekamp i Rema 1000-ligaen er mot Oppsal, hjemme i Stil Arena. En utrolig viktig kamp, i kampen for å overleve i Norges beste serie. Fortsetter vi den gode trenden, er to poeng absolutt innenfor rekkevidde, og vi håper på og trenger all mulig hjelp fra våre kjære lokale fans. Møt opp onsdag 30.10 i Stil Arena, vi trenger din støtte!