Som alle vet endte vår første sesong i Rema 1000 ligaen med nedrykk til 1 divisjon. Selv om vi var forberedt på at dette kunne skje og selvsagt hadde snakket en del om dette så var det ordentlig tungt da avgjørelsen falt etter hjemmetapet for Sola 1 mars. Jeg tror vi i ettertid kan si at vi gjorde alt vi kunne for å prøve å overleve, men dessverre så hadde vi ikke den stabiliteten og erfaringen som skulle til for å kunne plukke nok poeng, og dra i land de viktigste kampene for å overleve. 

Vi sa før sesongen at vi hadde veldig dårlig tid fordi vi trengte å lære raskt underveis i seriespillet. Spillergruppa vår hadde svært lite eliteerfaring og mange hadde vært med på reisen fra 2 div noen år tidligere. Vi så at vi hadde mange gode kamper gjennom høsten, men at vi ofte manglet evnen til å fullføre og «close» de kampene vi hadde muligheten til poeng. Det som var veldig gledelig var at vi hadde en god stigning etter jul og spilte mer som et elitelag, og klarte oftere å stå i konseptet vårt selv når mostander trykket hardt på oss. Det ga oss bl.a. seier mot Byåsen og Aker, samt flere andre gode kamper der vi i større grad en før jul virkelig var med hele kampen. Gleden over fremgang og utvikling både kollektivt og individuelt var tross alt det viktigste og var jo det vi håpet og få ut av denne sesongen. Vi har alle i klubben lært utrolig mye av vår første sesong i eliteserien. Det har virkelig gitt mersmak og vi skal kjempe hardt for å ta steget tilbake.

Et ledd i utviklingen for å profesjonalisere klubben ytterligere har vært å ansette en daglig leder. Dette har vi nå endelig klart å få på plass og gjennom ansettelsen av Adrian Ark Saastad som nå har startet opp i denne rollen. Dette var et helt nødvendig tiltak for å utvikle driften av klubben ytterligere med de målene vi har satt oss for fremtiden og vi har store forventninger til Adrian 😊

Sesongen vi nå er i gang med er jo foreløpig svært preget av alle Koronatiltakene vi har i samfunnet pr nå. Det er selvsagt mye usikkerhet og vi får ikke trent som vi pleier pga alle smitteverntiltakene.  Uansett er vi ved godt mot og har startet opp med fysisk trening for spillergruppa som foreløpig møtes 3 ganger ukentlig for å trene sammen ute, på en trygg måte.

Status i spillergruppa vår i inngang til ny sesong er at vi får en stor «turnover» etter forrige sesong. Hele 10 spillere i A stallen er borte. Noen skifter klubb på høyere nivå, noen slutter med håndball og andre trapper ned. Det som er svært gledelig er at vi tar opp flere av våre lovende rekruttjenter i A stallen.  Silje Alvestad og Mari Nilsen Solberg som begge er J18 ytterligere en sesong løftes opp i A laget. I tillegg vil Aleksandra Mandic, Ingeborg Brøste Fossnes, Kristin Thorvaldsen, Eline Gerø og Lea Tidemann Stenvik ha hospitantroller inn mot A laget.  At vi lykkes med å løfte våre egne juniorer opp i A laget er noe vi er svært stolte av og er forenlig med klubbens DNA –og i tråd med vår strategi. 

Vi har også fått inn noen nye spillere i klubben foran denne sesongen. Maria Keiserås Haugen (linjespiller) kommer til oss fra Storhamar. Katarina Ugland (bakspiller) fra Fjellhamar og Hilde Søyseth (målvakt) fra Volda. Vi er veldig fornøyde med at vi har klart å knytte til oss så gode og kompetente spillere som ønsker å utvikle seg videre hos.

Vi håper etter hvert å komme i gang med å trene og spille håndball og at samfunnet skal falle tilbake til en normal og trygg hverdag igjen. 

Ønsker også å oppfordre alle som heier på oss til å støtte vårt lokale næringsliv og våre samarbeidspartnere som virkelig trenger ekstra støtte i denne vanskelige tiden.

Take care !

Håndballhilsen

Lars Abelsen